Huur uw zwembad: Is het de moeite waard de kosten?

Huur uw zwembad: Is het de moeite waard de kosten?

Hebt u een onberispelijk zwembad? U kunt extra geld verdienen door het te verhuren. Hoe werkt dat? En waarom zou iemand een zwembad willen verhuren? Vandaag bespreken we deze opkomende trend en waarom u het zou moeten overwegen (of juist niet).


Wat is zwembadverhuur?

De meeste huiseigenaren en flatbewoners hebben geen toegang tot een eigen zwembad. Volgens onderzoek heeft 8% van de woningen in de VS een zwembad. Verhuurplatforms als Swimply en Peerspace pakken dit probleem aan door huiseigenaren te verbinden met mensen die op zoek zijn naar een manier om privé te zwemmen en samen te komen. Het is als Airbnb, maar dan voor zwembaden.

Verhuurplatforms voor zwembaden bestaan al een paar jaar, maar pas in 2020 kregen ze voet aan de grond. Tijdens de pandemie, toen openbare zwembaden gesloten waren, zochten veel mensen naar veilige manieren om buiten te zwemmen en te socialiseren.


Hoe werkt de verhuur van zwembaden?


Verhuurders maken een account aan op een van de platforms en bieden hun zwembad te huur aan. Ze kunnen ook hun eigen tarief bepalen, maar moeten het bedrijf een korting geven - Swimply en Peerspace rekenen een vergoeding van 15%. Het verhuurplatform maakt het boekings- en betalingsproces eenvoudig.

Hebt u vrienden en familie die voortdurend willen komen zwemmen? Stuur ze naar uw boekingspagina, uiteraard met een speciale korting. Verhuurdiensten voor zwembaden maken het u gemakkelijk om de gasten bij te houden. En ze bieden zelfs verzekeringsdekking voor gasten (waarover dadelijk meer).


Een lucratieve bijzaak


Er zijn veel succesverhalen van mensen die van hun onderbenutte zwembad in de achtertuin een grote geldmaker maken.

Oregon eigenaar Jim Battan verdiende meer dan $177.000 in zijn eerste twee jaar van hosting op Swimply. In 2021 vertelde hij aan CNBC: "Ik heb vorig jaar een man cave gebouwd, en daar heb ik ook mijn Swimply zwembad aan te danken."

Anderen hebben ook geprofiteerd van hun zwemruimte. Volgens de New York Times verdiende Californiër Vassil Ananieev in 2021 ongeveer 25.000 dollar per maand met het verhuren van zijn zwembad op Splacer.

Natuurlijk hangt het bedrag dat u kunt verdienen met het hosten van uw achtertuinzwembad af van een paar factoren. U kunt bijvoorbeeld een premium tarief vragen voor een groot zwembad met apparatuur. Ananieev rekent tussen de $150 en $200 voor zijn 2.000m zwembad, inclusief toegang tot zijn huis met drie slaapkamers, bubbelbad, open haard en een prachtig uitzicht op de San Fernando Valley.

Uw inkomen hangt ook af van de service die u verleent. Battan, dat tot 26 bezoeken per week boekt, wil huurders een luxe ervaring bieden, met verwarmde dekens, handdoeken en andere accommodatie. Een stapje extra zetten loont ook. Batton zegt dat 65% tot 70% van zijn gasten terugkerende zwemmers zijn.

 


Zwembadverhuur is niet zonder voorbehoud


Bij het verhuren van uw zwembad komt meer kijken dan het inplannen van gasten en het regelen van handdoeken. Verschillende factoren kunnen de ervaring bemoeilijken.


Klachten van buren


Uw buren kunnen het toegenomen verkeer en lawaai niet waarderen. Veel verhuurders melden klachten over luide muziek, dubbel parkeren en gasten die over het gazon lopen. Herhaalde klachten kunnen leiden tot boetes en aanklachten van de plaatselijke politie. Bovendien kunt u te maken krijgen met een rechtszaak wegens overlast door boze buren. U kunt dit echter beperken door regels op te leggen aan uw gasten.


Mogelijke materiële schade


Wat gebeurt er als een gast uw zwembad of het omliggende terrein beschadigt? Platforms zoals Swimply bieden verhuurders tot $10.000 aan eigendomsbescherming per incident. De uitbetaling helpt verhuurders kleine schade te dekken die tijdens de boeking is ontstaan.


Mogelijke juridische problemen


Voordat u uw zwembad verhuurt, is het een goed idee om te controleren of uw huiseigenarenverzekering lichamelijk letsel dekt. Zo niet, dan kunt u aansprakelijk worden gesteld voor schade. Sommige verhuurplatforms zoals Swimply en Peerspace bieden tot $1.000.000 aan toepasselijke verzekeringsdekking, die bescherming biedt in geval van letsel tijdens uw boeking. Het dekt ook de verdedigingskosten in het geval van een rechtszaak. Juristen waarschuwen echter dat claims wegens onrechtmatige dood het dekkingsbedrag kunnen overschrijden.


Bestemmingsbeperkingen


Afhankelijk van waar u woont, kan uw huisvereniging u verbieden uw zwembad te verhuren. En sommige lokale verordeningen kunnen u beboeten. Zo hebben ambtenaren in Toms River, een gemeente in New Jersey, huiseigenaren een boete van $2.000 opgelegd voor het verhuren van hun zwembad. Controleer dus uw plaatselijke bestemmingsplannen en controleer of commercieel zwembadgebruik in overeenstemming is met de plaatselijke en landelijke wetgeving.


Meer onderhoud


Het uitlenen van uw zwembad aan gasten vereist veel onderhoud. En vertrouwen op één keer per week service is niet genoeg. U zult tijd moeten besteden aan het leren kennen van zwembadonderhoud en waterchemie. Sommige verhuurders besteden tot 14 uur per week aan het onderhoud van hun zwembad en sommigen controleren 10 keer per dag het chemische niveau.


Enkele tips


Denkt u dat het openstellen van uw zwembad voor het publiek iets voor u is? Hier zijn enkele tips om het proces soepeler te laten verlopen:

  • Stelt u eigen regels op: u kunt incidenten en luidruchtige gasten voorkomen door regels te handhaven.
  • Stel grenzen: Uw comfort is net zo belangrijk als uw gasten, dus wees niet bang om grenzen te stellen. Huur bijvoorbeeld een mobiele badkamer als u niet wilt dat mensen toegang krijgen tot uw huis.
  • Zorg voor een luxe ervaring: zorg ervoor dat uw gasten van hun verblijf genieten door hen een topservice te bieden. Bied handdoeken, zwembadaccessoires, versnaperingen en meer.
  • Controleer uw lokale wetten: voorkom boetes door u te informeren over de lokale wetten en te bevestigen dat u uw zwembad mag verhuren aan het publiek.
  • Houd rekening met de onderhoudskosten: Houd bij het vaststellen van uw tarief rekening met de onderhoudskosten van uw zwembad. Dit zal u helpen een tarief te ontwikkelen dat winst oplevert.
  • Screen gasten: Geef prioriteit aan veiligheid door gasten te screenen. Verzamel en controleer identificatie en valideer de betalingswijze om er zeker van te zijn dat deze van de huurder is.
  • Vereenvoudig uw onderhoud: verminder een deel van de werklast door een slimme zwembadmonitor aan te schaffen. Door uw zwembadfuncties te automatiseren kunt u gasten vermaken en uw zwembad met gemak beheren. Met een slim zwembad systeem kunt u zelfs de functionaliteit van uw zwembad controleren terwijl u op vakantie bent.

 

13% Off
Regular price 199.00 EUR
Sale price 199.00 EUR
Regular price 229.00 EUR
Unit price
per 
Analyse Your Pool's Water with EcO Pool maintenance can be tedious. This is why our team decided to bring EcO to market. EcO is a smart, connected analyser that suits eather pools and hot-tubs. J...
Choose Options
11% Off
Regular price 249.00 EUR
Sale price 249.00 EUR
Regular price 279.00 EUR
Unit price
per 
Analyse Your Pool's Water with EcO Pool maintenance can be tedious. This is why our team decided to bring EcO to market. EcO is a smart, connected analyser that suits eather pools and hot-tubs. Ju...
Choose Options

U begint?


Uw zwembad openstellen voor het publiek kan een lucratieve zaak zijn. Er zijn echter ook risico's aan verbonden. Als er bijvoorbeeld een incident plaatsvindt, dekt de verzekering mogelijk niet alle kosten van een rechtszaak. Daarnaast is de verhuur veel werk tussen het beheren van boekingen, het tevreden houden van klanten en het onderhouden van uw zwembad.

Dus als u overweegt of dit uw nevenactiviteit is, denk dan aan de financiële risico's en het werk dat erbij komt kijken.

 

Post a comment

Please note, comments must be approved before they are published

iopool store

Shop the essentials

13% Off
Regular price 199.00 EUR
Sale price 199.00 EUR
Regular price 229.00 EUR
Unit price
per 
Analyse Your Pool's Water with EcO Pool maintenance can be tedious. This is why our team decided to bring EcO to market. EcO is a smart, connected analyser that suits eather pools and hot-tubs. J...
Choose Options
25% Off Sold Out
Regular price 49.00 EUR
Sale price 49.00 EUR
Regular price 64.95 EUR
Unit price
per 
Test Kit This Test Kit gives you access to custom pool care recommendations provided by iopool. Perfect for starting your pool's summer season. The package contains: 1 kg of pH+; 1 kg of pH-; 1 kg...
Regular price 19.95 EUR
Sale price 19.95 EUR
Regular price
Unit price
per 
Why use manual test strips Analysis strips allow you to test the various parameters of the quality of your water to provide your pool with the maintenance products needed. The results provided by t...
Regular price 99.00 EUR
Sale price 99.00 EUR
Regular price
Unit price
per 
Replacement module for the EcO probe Replacement "Sensor/Battery" block for the intelligent water monitor for real-time reporting of pool status and weather information; Built-in battery; Two seas...
Regular price 3.99 EUR
Sale price 3.99 EUR
Regular price
Unit price
per 
Why use the iopool spoon? A resistant white spoon for dosing iopool chemicals easily. Best way to do your product when you use the iopool app. Include with EcO Start-Pack and Test kit.
20% Off
Regular price 39.99 EUR
Sale price 39.99 EUR
Regular price 49.99 EUR
Unit price
per 
Why use a Bluetooth speaker? Our Bluetooth speaker lets you stream your favorite music while you enjoy your pool. Waterproof and ready to use. Main advantages Waterproof; Enhanced bass; LED RGB li...
Regular price 4.99 EUR
Sale price 4.99 EUR
Regular price
Unit price
per 
EcO replacement cap The EcO cap allows you to replace the bottom part of your EcO probe if you have lost or damaged this part.
10% Off
Regular price 189.00 EUR
Sale price 189.00 EUR
Regular price 209.00 EUR
Unit price
per 
Make A Great Deal  A repacked EcO has been repaired and tested. It comes with the same 2-year warranty than a brand new water analyser! This is thus an ecological and cost-effective option.  Get...
15% Off
Regular price 95.97 EUR
Sale price 95.97 EUR
Regular price 112.90 EUR
Unit price
per 
Composition This pack contains the essential chemicals for the disinfection of a "big" swimming pool with a volume bigger than 20m³. For your basic chlorine treatments and your specific shock chlor...
15% Off Sold Out
Regular price 93.45 EUR
Sale price 93.45 EUR
Regular price 109.94 EUR
Unit price
per 
Composition This pack contains the essential chemicals for the disinfection of a "big" swimming pool with a volume bigger than 20m³. For your basic chlorine treatments and your specific shock chlor...