Alles over zwembaddekens!

Alles over zwembaddekens!

Vraagt u zich af welk type zwembadafdekking het beste bij u past? Deze gids helpt u ontdekken waarop u moet letten bij het kiezen van een zwembadafdekking.


Waarvoor?


Een zwembadafdekking is niet absoluut noodzakelijk, maar het zou zonde zijn om er niet in te investeren. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen.


Minder vuil en verontreinigingen


Wanneer uw zwembad niet wordt gebruikt, komt er vuil zoals takjes, bladeren en insecten in het water terecht. Dit dwingt u om de hele middag het zwembad af te schuimen en brengt ook schadelijke bacteriën en algen binnen.

Door het water af te dekken, voorkomt u dat er verontreinigingen in het water komen. Dit bespaart u tijd en de noodzaak om meer chemicaliën te gebruiken.


Minder waterverdamping


Een zwembad verliest ongeveer 1 cm water per dag als het niet is afgedekt. Door uw zwembad afgedekt te houden, vermindert u de verdamping.

Verdamping kost tijd en geld. Telkens wanneer uw zwembad water verliest, moet u het opnieuw vullen en de chemie opnieuw in evenwicht brengen. Dit betekent dat u meer geld moet uitgeven aan chemicaliën en dat uw waterrekening de pan uit kan rijzen. Een zeer goede reden om uw zwembad af te dekken.


Energie besparen


Het verwarmen van uw zwembadwater is niet goedkoop (vooral nu, met energieprijzen die nieuwe hoogten bereiken).

Dus waarom niet wat van die warmte besparen met een zwembadafdekking? Dat betekent minder elektriciteit en geldverspilling! Bovendien zijn sommige zwembadafdekkingen ontworpen om warmte op te vangen en deze over te brengen op uw water, zodat het op natuurlijke wijze wordt verwarmd.


Minder onderhoudsproducten


UV-stralen breken chloor af. Door uw zwembad af te dekken, voorkomt u dat zonlicht uw chloor afbreekt. Dit betekent dat u minder chloor hoeft te gebruiken en minder tijd kwijt bent aan het aanpassen van de chemie van uw zwembad.


Ongevallen voorkomen


Sommige zwembadafdekkingen fungeren als veiligheidsbarrières die voorkomen dat dieren en kinderen eruit vallen. Deze afdekkingen zijn gemaakt van stevig materiaal en hebben specifieke gewichtslimieten.


Soorten afdekkingen


Zoals u ziet, heeft de aankoop van een zwembadafdekking vele voordelen. Hier volgen de belangrijkste types.


Zonneafdekkingen


Zonneafdekkingen zijn een geweldige manier om uw zwembad afgedekt en verwarmd te houden. Ze zijn meestal gemaakt van vinyl, polyethyleen of polypropyleen. Deze materialen absorberen de warmte van de zon en geven die door aan uw water.

Deze afdekkingen variëren in kleur, dikte en grootte en zijn ontworpen voor zowel bovengrondse als ingegraven zwembaden. Wilt u meer informatie over hoe u uw zwembad op een comfortabele temperatuur kunt houden, lees dan dit artikel.

 

Veiligheidsdekens

 

Zoals gezegd is een veiligheidsdeken gemaakt om ongelukken te voorkomen. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal of van gaas.

Welk type veiligheidsdeken u kiest, hangt af van uw voorkeuren. Een lichtgewicht gaasovertrek kan bijvoorbeeld duizenden kilo's dragen. Het materiaal laat echter regen en sneeuw in uw zwembad vallen, wat de chemische samenstelling van het water kan verstoren.

Een stevige veiligheidsafdekking is zwaarder en heeft een waterdicht oppervlak. Het voorkomt dat er water in het zwembad komt, maar u moet het water dat bovenop de afdekking stagneert, wegpompen.


Automatische afdekkingen


Bij automatische afdekkingen hoeft u alleen maar op een knop te drukken en de afdekking rolt op of van het zwembad. Dat is handig, maar de installatie kan (erg) duur zijn. Automatische afdekkingen kunnen alleen geïnstalleerd worden op ingegraven zwembaden.


Hoe kiest u het type afdekking voor uw zwembad?


Denkt u dat u klaar bent om eindelijk een zwembadafdekking te kopen? Nou, er zijn nog andere dingen om te overwegen, zoals de grootte van het zwembad en of de afdekking onder een garantie valt.


Houd rekening met de grootte van uw zwembad


Om uw zwembad goed af te dekken, moet de afdekking de juiste maat hebben. Voor een ingegraven zwembad moet de afdekking minstens 8 centimeter over de rand van het zwembad uitsteken. Voordat u een afdekking koopt, moet u dus uw meetlint pakken en de afmetingen van uw zwembad noteren.

Heeft u een bovengronds zwembad, kijk dan naar de omtrek van het zwembad. Als u de afmetingen van uw zwembad niet zelf wilt bepalen, kunt u de handleiding van uw zwembad raadplegen.


Houd rekening met de vorm van uw zwembad


Als u een symmetrisch gevormd zwembad hebt, zult u geen moeite hebben om een afdekking te vinden. Als uw zwembad echter een uniek of zeer ongebruikelijk ontwerp heeft, zal het waarschijnlijk nodig zijn om een zwembadafdekking op maat te laten maken.

De productie en installatie van een zwembadafdekking op maat is een aanzienlijke uitgave.Denk na over het doel van de zwembadafdekking


Denk na over de primaire functie van uw zwembadafdekking. Heeft u iets nodig om dieren en kinderen uit het zwembad te houden, dan is een gaasafdekking geschikt. Heb je geen kleine kinderen of huisdieren, maar wil je toch puin en regenwater buiten houden? Kies dan voor een stevige afdekking. Wilt u uw zwembad schoon en warm houden? Ga dan voor een solarafdekking.Voor multifunctionaliteit en gemak kunt u een automatische zwembadafdekking overwegen: deze biedt veiligheid, houdt vuil buiten en helpt de temperatuur op peil te houden. En dat alles met één druk op de knop (maar met een aanzienlijke investering).


Houd rekening met het klimaat in uw omgeving


Als u in een gebied met strenge winters en zware sneeuwval woont, is een zwembadafdekking van gaas waarschijnlijk geen goed idee. Als uw regio daarentegen erg zonnig is, is het verstandig om te investeren in een zwembadafdekking die UV-stralen tegenhoudt en voorkomt dat uw chloor wordt afgebroken.


Controleer de garantie


Een indicator van een zwembadafdekking van hoge kwaliteit is een uitgebreide garantie. Dit betekent dat de fabrikant ervan overtuigd is dat zijn zwembadafdekking bestand is tegen de elementen.

Bezoek onze blog voor meer tips over zwembadonderhoud.

Einen Kommentar posten

Bitte beachten Sie, Kommentare müssen genehmigt werden, bevor sie veröffentlicht werden

iopool-Laden

Das Wesentliche einkaufen

Regulärer Preis 229.00 EUR
Verkaufspreis 229.00 EUR
Regulärer Preis
Stückpreis
pro 
Analysieren Sie das Wasser Ihres Pools mit EcO Die Poolpflege kann mühsam sein. Aus diesem Grund hat unser Team beschlossen EcO auf den Markt zu bringen. EcO ist ein intelligentes, vernetztes Ana...
Wählen Sie Optionen
25% aus Ausverkauft
Regulärer Preis 49.00 EUR
Verkaufspreis 49.00 EUR
Regulärer Preis 64.95 EUR
Stückpreis
pro 
Test-Kit Mit diesem Testkit erhalten Sie Zugang zu den individuellen Poolpflegeempfehlungen von iopool. Perfekt für den Start in die Sommersaison Ihres Pools. Das Paket enthält: 1 kg pH+; 1 kg pH-...
Regulärer Preis 19.95 EUR
Verkaufspreis 19.95 EUR
Regulärer Preis
Stückpreis
pro 
Warum manuelle Teststreifen verwenden Mit den Analysestreifen können Sie die verschiedenen Parameter der Wasserqualität testen, um Ihren Pool mit den erforderlichen Pflegeprodukten zu versorgen. Di...
Regulärer Preis 99.00 EUR
Verkaufspreis 99.00 EUR
Regulärer Preis
Stückpreis
pro 
Ersatzmodul für die EcO-Sonde Ersatzblock "Sensor/Batterie" für den intelligenten Wasserwächter zur Echtzeitmeldung des Poolstatus und der Wetterinformationen; Eingebaute Batterie; Zwei Jahre Lebe...
Regulärer Preis 3.99 EUR
Verkaufspreis 3.99 EUR
Regulärer Preis
Stückpreis
pro 
Warum den iopool-Löffel verwenden? Ein widerstandsfähiger weißer Löffel für die einfache Dosierung von iopool Chemikalien. Die beste Art, Ihr Produkt zu dosieren, wenn Sie die iopool-App verwenden....
Regulärer Preis 49.99 EUR
Verkaufspreis 49.99 EUR
Regulärer Preis
Stückpreis
pro 
Warum einen Bluetooth-Lautsprecher verwenden? Mit unserem Bluetooth-Lautsprecher können Sie Ihre Lieblingsmusik streamen, während Sie Ihren Pool genießen. Wasserdicht und sofort einsatzbereit. Die ...
Ausverkauft
Regulärer Preis 4.99 EUR
Verkaufspreis 4.99 EUR
Regulärer Preis
Stückpreis
pro 
EcO Ersatzkappe Mit der EcO-Kappe können Sie den unteren Teil Ihrer EcO-Sonde ersetzen, wenn Sie diesen Teil verloren oder beschädigt haben.
Regulärer Preis 209.00 EUR
Verkaufspreis 209.00 EUR
Regulärer Preis
Stückpreis
pro 
Ein gutes Geschäft machen Ein neu gepackter EcO wurde repariert und getestet. Er hat die gleiche 2-Jahres-Garantie wie ein fabrikneuer Wasseranalysator! Dies ist also eine ökologische und koste...
9% aus
Regulärer Preis 102.90 EUR
Verkaufspreis 102.90 EUR
Regulärer Preis 112.90 EUR
Stückpreis
pro 
Zusammensetzung Diese Packung enthält die wichtigsten Chemikalien für die Desinfektion eines "großen" Schwimmbeckens mit einem Volumen von mehr als 20m³. Für Ihre grundlegenden Chlorbehandlungen un...
7% aus
Regulärer Preis 129.70 EUR
Verkaufspreis 129.70 EUR
Regulärer Preis 139.70 EUR
Stückpreis
pro 
Zusammensetzung Diese Packung enthält die wichtigsten Chemikalien für die Desinfektion eines "kleinen" Schwimmbeckens mit einem Volumen von weniger als 20m³. Für Ihre grundlegenden Chlorbehandlunge...