Intex bovengronds zwembad: 11 tips om het mooi te houden

Intex bovengronds zwembad: 11 tips om het mooi te houden

Heeft u net een Intex bovengronds zwembad gekocht? Een zwembad is onmiskenbaar een aanwinst voor uw tuin. Maar een zwembad vereist regelmatig onderhoud. De chemie van het zwembadwater in balans brengen, vuil opruimen en uw filters schoonmaken (onder andere): het onderhoud van uw bovengrondse zwembad kan overweldigend zijn, maar wij helpen u graag. Vandaag bekijken we hoe u uw Intex bovengronds zwembad in topconditie kunt houden.


1. Gebruik kraanwater of regenwater om uw zwembad te vullen


De meeste mensen gaan ervan uit dat ze water moeten bestellen om het zwembad te vullen, maar dit is niet de enige optie die u heeft om uw zwembad te vullen. U kunt uw zwembad vullen met gewoon kraanwater.

Sluit gewoon een tuinslang aan op uw buitenkraan, laat het andere uiteinde in het zwembad vallen en klaar is kees! U heeft nu een zwembad gevuld met schoon water.

U kunt uw zwembad ook vullen met regenwater.


2. Upgrade uw filtersysteem

De filtratie die bij uw Intex bovengrondse zwembad wordt geleverd is niet altijd voldoende om verontreinigingen te verwijderen. U moet upgraden naar een efficiënter filtersysteem.

Voor Intex zwembaden van minder dan 50m3 raden wij het Game Sand Pro 50-filtersysteem aan. Het is een duurzamere optie dan het standaard meegeleverde Intex-filterpompsysteem en het is kosteneffectief.

Dit zijn de voordelen van een upgrade naar een groter en beter filtersysteem:

 • Een betere aanzuiging en circulatie houdt het zwembad schoner;
 • Een grote pomp maakt het gemakkelijker om uw zwembad aan te zuigen;
 • Voorkomt wateronbalans.

 

3. Stofzuig vaak

Uw filtersysteem kan niet alle verontreinigingen verwijderen. Daarom is het belangrijk om minstens één keer per week te stofzuigen. Stofzuigen houdt uw zwembadwater helder, voorkomt algengroei en laat chemicaliën zoals chloor beter werken.

Er zijn verschillende zwembadstofzuigers op de markt. Wij raden een robot aan die ontworpen is voor bovengrondse zwembaden. Dit brengt ons bij ons volgende punt.


4. Investeer in een zwembadreiniger


Wil je een makkelijkere manier om je zwembad schoon te maken? Koop een robot.

Net als die huishoudelijke stofzuigers die je waarschijnlijk kent, werkt een robot zwembadreiniger op dezelfde manier.

Een automatische zwembadreiniger heeft een elektromotor die zuigkracht creëert om vuil en puin uit je zwembad te verwijderen. Wanneer het vuil is opgezogen, wordt het opgeslagen in een aparte filterzak die aan de reiniger is bevestigd.

Zwembadreinigers besparen ook geld en energie. Om te beginnen werken ze op laagspanning, zodat ze niet veel energie verbruiken. In vergelijking met andere zwembadreinigingsapparatuur kan een robotreiniger uw energierekening met wel 82% verlagen.

Wij bevelen de Aquajack 600 aan, verkrijgbaar in onze winkel.


Bron: Dreamstime


5. Investeer in een bewakingssysteem


Chemische onbalans in uw zwembad kan leiden tot algen, huidirritatie en baden in onevenwichtig water kan leiden tot verschillende ziekten. Met een aangesloten zwembadsensor kunt u onevenwichtigheden onmiddellijk detecteren en dienovereenkomstig handelen.

Met een slim zwembadbewakingssysteem kunt u het volgende controleren en beheren vanaf uw mobiele apparaat:

 • Desinfectiecapaciteit: ORP-monitoring helpt u de juiste niveaus in uw zwembad te handhaven;
 • Temperatuur: een van de belangrijkste parameters van de waterchemie;
 • PH-niveaus: een onevenwichtige pH kan problemen veroorzaken: schade aan apparatuur, slechte waterkwaliteit, huidirritatie. Met een zwembadsonde kunt u eenvoudig controleren of uw zwembadwater in evenwicht is.

Met onze EcO connected analyser kunt u deze eigenschappen en meer beheren. Plaats EcoO gewoon in uw zwembad of skimmer en monitor uw zwembadwater vanaf uw telefoon.

Prix ​​habituel 229.00 EUR
Prix promo 229.00 EUR
Prix ​​habituel
Prix ​​unitaire
par 
Analysez votre eau avec EcO L'entretien d'une piscine peut être fastidieux. C'est pourquoi notre équipe a décidé de mettre EcO sur le marché. EcO est une sonde intelligente et connectée qui convie...
Voir les options
Prix ​​habituel 279.00 EUR
Prix promo 279.00 EUR
Prix ​​habituel
Prix ​​unitaire
par 
Analysez l'eau de votre piscine avec EcO L'entretien des piscines peut être fastidieux. C'est pourquoi notre équipe a décidé de mettre EcO sur le marché. EcO est un analyseur intelligent et connec...
Voir les options
De mobiele app laat u weten hoe gezond het water is en of het veilig is om te zwemmen of niet. U krijgt zelfs herinneringen wanneer u meer zwembadreinigingsproducten moet kopen.


6. Gebruik chemicaliën van hoge kwaliteit

Het onderhouden van je zwembad kan duur zijn, en je komt misschien in de verleiding om geld te besparen en goedkope zwembadchemicaliën te kopen. Chemicaliën van slechte kwaliteit kunnen echter ernstige problemen veroorzaken. 

Goedkope zwembadchemicaliën verstoren de balans van uw zwembadwater en beschadigen de liner van het zwembad en andere systeemonderdelen. En de verkeerde hoeveelheden kunnen de huid irriteren en het haar beschadigen.

Bovendien zitten veel zwembadchemicaliën die in uw plaatselijke winkel worden verkocht vol met vulmiddelen en verschillende formules die niet zo goed werken als de versies op volle sterkte. Het resultaat is dat u moet proberen de chemie van uw zwembadwater in evenwicht te brengen.

Dus, in plaats van naar een grote winkel te gaan, koop bij een gespecialiseerde dealer. Onze selectie van professionele zwembadchemicaliën is wetenschappelijk onderbouwd en helpt het milieu en uw gezondheid te beschermen.

Het verkrijgen van hoogwaardige chemicaliën voorkomt niet alleen problemen, maar verlengt ook de levensduur van uw zwembad.


7. Investeer in een zwembadafdekking

Een zwembadafdekking is ontworpen om uw zwembad schoon te houden en de energiekosten en verdamping te verminderen. Het is een van die dingen die je vroeg of laat moet kopen.

Het aanschaffen van een zwembadafdekking maakt het makkelijker om uw zwembad te onderhouden. Dit is hoe:

 • Houdt vuil buiten: Stel je je zwembad voor zonder afdekking. Alles, van dode insecten tot takjes en bladeren, kan in uw zwembad terechtkomen. Dan bent u de hele middag bezig om alles met een net te vangen. Een afdekking voorkomt echter dat lelijke voorwerpen in uw zwembad terechtkomen.
 • Vermindert het gebruik van chemicaliën: Te veel chemicaliën kunnen irritatie van de luchtwegen en allergieën veroorzaken. Een zwembadafdekking kan het gebruik van chemicaliën in uw zwembad met 35-60% verminderen.
 • Houdt warmte vast: Een verwarmd zwembad 's nachts afdekken houdt het warm. Dit betekent dat u kunt genieten van een duik in het zwembad op een koele dag. Bovendien verbruikt u minder energie om uw zwembad te verwarmen, waardoor uw elektriciteitsrekening lager uitvalt.

Welke afdekking kopen? Er zijn veel verschillende oplossingen. Wij raden SunnyTent aan. Een SunnyTent is een koepel die uw zwembad afdekt. Een SunnyTent houdt vuil en bacteriën buiten en kan je water verwarmen tot meer dan 30 graden.


Bron: Unsplash


8. Gebruik reinigingsaccessoires

Er zijn veel zwembadreinigingsaccessoires verkrijgbaar. Maar welke heb je nodig om je zwembad brandschoon te houden?

Hier zijn enkele schoonmaakproducten die het zwembadonderhoud minder lastig maken:

 • Skimmer: Er zal af en toe een boomtak of hondenspeeltje in uw zwembad belanden; dat is waar een skimmer van pas komt. Een skimmer is een hulpmiddel waarmee u grote voorwerpen eruit kunt vissen.
 • Zuigborstel: Heeft u moeite om de moeilijk bereikbare plekken te bereiken? Koop dan een stofzuigerborstel. Met dit hulpmiddel kunt u delen van uw zwembad schoonmaken die met een standaard stofzuiger niet bereikbaar zijn.
 • Drijvende chlorinator: Een drijvende verstuiver drijft rond uw zwembad en desinfecteert het zwembad door chloor toe te voegen. Het is een gemakkelijke manier om uw zwembad gechloreerd te houden.
 • Oppervlakte Skimmer: Een oppervlakte skimmer zuigt water van het oppervlak van uw zwembad - verwijdert verontreinigende stoffen, zonnebrandcrème, lichaamsolie en haar. De zuigkracht is discreet.

 

9. Reinig en vervang de filter regelmatig

Uw zwembadfilter heeft de zware taak om vuil op te vangen dat uw zwembad kan vervuilen. Daarom moet hij minstens één keer per week worden schoongemaakt. Dit hangt ook af van het type filter dat u gebruikt.

 Als uw zwembad is uitgerust met een patroonfilter, moet u eerst de filter verwijderen en het patroon water geven. Het is ook essentieel om het filterpatroon op het juiste moment te vervangen. Wij raden u aan om elke drie tot vijf jaar een nieuwe filter te kopen. Maar om te bepalen wanneer het tijd is om uw filter te vervangen, moet u nagaan hoe lang u hem al hebt en wat zijn huidige prestaties zijn.


10. Doe wekelijks een schokbehandeling

Een schokbehandeling bestaat uit een vorm van chloorpoeder dat algen, bacteriën en andere verontreinigende stoffen doodt. Wekelijkse schokbehandelingen helpen het chloor zijn desinfecterende werk te doen.

De beste tijd voor een schokbehandeling is aan het einde van de dag, bij voorkeur als de zon is ondergegaan. De reden hiervoor is dat de zon het chloor in uw zwembad verdampt.

Ook brengt een schokbehandeling het chloor op een niveau dat de huid en de ogen kan irriteren, dus zorg ervoor dat niemand in het zwembad is op het moment van de behandeling.


11. Laat uw zwembadpomp minstens acht uur per dag draaien


Uw zwembadpomp houdt het water in circulatie, wat algengroei voorkomt. Bovendien leidt het bewegende water het vuil naar de filters en houdt het uw zwembadwater helder en schoon.

Wij raden u daarom aan uw zwembadpomp minstens acht uur per dag te laten draaien.

Poste un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant leur publication

La boutique iopool

Acheter les essentiels

Prix ​​habituel 229.00 EUR
Prix promo 229.00 EUR
Prix ​​habituel
Prix ​​unitaire
par 
Analysez votre eau avec EcO L'entretien d'une piscine peut être fastidieux. C'est pourquoi notre équipe a décidé de mettre EcO sur le marché. EcO est une sonde intelligente et connectée qui convie...
Voir les options
25% de réduction Rupture de stock
Prix ​​habituel 49.00 EUR
Prix promo 49.00 EUR
Prix ​​habituel 64.95 EUR
Prix ​​unitaire
par 
Ce kit vous donne accès aux recommandations personnalisées fournies par iopool. Parfait pour débuter la saison estivale de votre piscine. Le colis contient: 1 kg de pH+ 1 kg de pH- 1 kg de chlore ...
Prix ​​habituel 19.95 EUR
Prix promo 19.95 EUR
Prix ​​habituel
Prix ​​unitaire
par 
Pourquoi utiliser des languettes d'analyse manuelle Les languettes d'analyse permettent de tester les différents paramètres de la qualité de votre eau pour fournir à votre piscine les produits d'en...
Prix ​​habituel 99.00 EUR
Prix promo 99.00 EUR
Prix ​​habituel
Prix ​​unitaire
par 
Bloc "Capteur/Batterie" de remplacement pour l'analyseur d’eau intelligent pour contrôler en temps réel l’état de la piscine et les informations météorologiques Batterie intégrée Durée de vie de ...
Prix ​​habituel 3.99 EUR
Prix promo 3.99 EUR
Prix ​​habituel
Prix ​​unitaire
par 
Pourquoi utiliser la cuillère iopool ? Une cuillère blanche résistante pour peser les produits d'entretien iopool facilement. La meilleure façon de peser vos produits lorsque vous utilisez l'applic...
Prix ​​habituel 49.99 EUR
Prix promo 49.99 EUR
Prix ​​habituel
Prix ​​unitaire
par 
Pourquoi utiliser l'enceinte Bluetooth iopool ? Notre haut-parleur Bluetooth vous permet de diffuser votre musique préférée pendant que vous profitez de votre piscine. Imperméable et prêt à l'empl...
Rupture de stock
Prix ​​habituel 4.99 EUR
Prix promo 4.99 EUR
Prix ​​habituel
Prix ​​unitaire
par 
Le capuchon EcO vous permet de remplacer la partie inférieure de votre sonde EcO si vous avez perdu ou endommagé cette pièce.
Prix ​​habituel 209.00 EUR
Prix promo 209.00 EUR
Prix ​​habituel
Prix ​​unitaire
par 
Faites une bonne affaire Un EcO reconditionné a été réparé et testé. Il bénéficie de la même garantie de 2 ans qu'un analyseur d'eau neuf ! Il s'agit donc d'une option écologique et rentable. Anal...
9% de réduction
Prix ​​habituel 102.90 EUR
Prix promo 102.90 EUR
Prix ​​habituel 112.90 EUR
Prix ​​unitaire
par 
Composition Ce pack contient les produits nécessaires à la désinfection d'une "grande" piscine dont le volume est supérieur à 20m³. Pour vos traitements de fonds au chlore et vos traitements spécif...
9% de réduction Rupture de stock
Prix ​​habituel 99.94 EUR
Prix promo 99.94 EUR
Prix ​​habituel 109.94 EUR
Prix ​​unitaire
par 
Composition Ce pack contient les produits nécessaires à la désinfection d'une "grande" piscine dont le volume est supérieur à 20m³. Pour vos traitements de fonds au chlore et vos traitements spécif...