Welk type behandeling is het beste voor mijn zwembad?

Welk type behandeling is het beste voor mijn zwembad?

Het bezit van een zwembad is prachtig; het zorgt voor eindeloze ontspanning en waterplezier voor u en uw gezin. Maar het bezit van een zwembad brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Een goede reiniging en onderhoud van het zwembad zijn van cruciaal belang. En bladeren weghouden is maar de helft van het werk. U moet ervoor zorgen dat uw zwembadwater vrij is van ziekteverwekkers en schadelijke bacteriën. Hoe kunt u het reinigingsproces vergemakkelijken? Een zwembadbehandeling. Lees verder om uit te vinden welk type zwembadbehandeling voor u geschikt is.

Wat is een zwembadbehandeling en wat doet het?

Een zwembadbehandeling reinigt en ontsmet het water van uw zwembad en maakt het veilig om in te zwemmen. Het doet dit door het elimineren van schadelijke bacteriën en ziekteverwekkers die ziektes kunnen veroorzaken. Zwembadbehandelingen helpen ook algen te voorkomen en houden uw zwembadwater helder en ongerept.

Zoals we al weten, is chloor de meest gebruikelijke manier om uw zwembad schoon te houden. Maar er zijn nog andere methoden van sanering.

Laten we eens ingaan op enkele zwembadbehandelingsmethoden en hun voor- en nadelen.

Het meest voorkomende behandelingstype: Chloor/Poolshock

Zwembadchloor doodt schadelijke ziekteverwekkers zoals E.Coli. Bovendien verwijdert het stoffen die zwemmers in uw zwembad kunnen brengen - zoals zweet, vuil, olie en haarproducten. Chloor werkt ook om troebel water en groene algen te voorkomen.

Chloor is een krachtpatser om uw zwembadwater vrij van bacteriën en micro-organismen te houden. Toch moet u het chloorgehalte goed in de gaten houden om het zijn werk te laten doen.

Voeg wekelijks chloor toe om het chloorgehalte op een adequaat niveau te houden. Controleer ook regelmatig het chemieniveau om te zien hoeveel chloor je in je zwembad hebt.

In de iopoolshop vindt u alles wat u nodig hebt om de chemie van uw zwembad te controleren, van traditionele testkits tot digitale testkits.

Voordelen:

 • Gemakkelijk toegankelijk - kan worden gekocht bij uw lokale huis verbetering winkel;
 • Doodt effectief ziekteverwekkers en algen;
 • Kan in verschillende vormen worden gebruikt - tabletten, korrels, vloeistoffen, enz;
 • Werkt voor binnen- en buitenzwembaden.
 • Nadelen:
 • Kan een doordringende geur achterlaten;
 • Kan oog- of huidirritatie veroorzaken - vooral als er te veel chloor in uw zwembad zit;
 • Kan vinyl voeringen bleken als er langdurig contact is - bijvoorbeeld chloorpoeder op de bodem van het zwembad;
 • Kan worden vernietigd door UV-stralen - indien niet gebruikt met een stabilisator.

Het meest efficiënt in warmwaterbehandeling: Broom

Broom is het minder stinkende neefje van chloor. Net als chloor is het een ontsmettingsmiddel, algicide en oxidatiemiddel. Broom heeft echter niet zo'n sterke geur als chloor. Het werkt ook beter bij hogere temperaturen dan chloor.

Maar een paar nadelen van broom zijn dat het duurder is dan chloor, minder oxidatievermogen heeft en niet goed werkt in zonlicht.

Voordelen:

 • Blijft stabiel bij hogere temperaturen;
 • Gemakkelijk om de pH in balans te houden;
 • Produceert weinig geuren;
 • Hoeft niet zo vaak te worden toegevoegd als chloor;
 • Veroorzaakt geen huid- en oogirritatie.

Nadelen:

 • Duurder dan chloor;
 • Doet het niet goed bij blootstelling aan UV-stralen.

Een geautomatiseerde manier om uw water te behandelen: Zoutwatersysteem

Zoutwatersystemen zetten zout om in chloor met behulp van een generator. Het enige wat u hoeft te doen is de benodigde hoeveelheid zout in uw zwembad te gieten en de generator zijn werk te laten doen.

Vergeleken met gewone chloorsystemen zijn zoutsystemen onderhoudsvriendelijker en stoten ze minder geuren uit. Bovendien geven sommige zwembadeigenaars de voorkeur aan een zoutwatersysteem omdat het water dan "zachter" aanvoelt.

Maar een van de grootste nadelen van zoutwatersystemen is dat ze niet goed zijn voor zwembadapparatuur. Het zout kan metaal eroderen en problemen veroorzaken met de structuur van het zwembad. Zoutwatersystemen zijn echter zeer geschikt voor zwembaden van glasvezel.

Voordelen:

 • Minder onderhoud in vergelijking met chloorsystemen;
 • Produceert minder geuren dan chloor;
 • Niet zo schadelijk voor zwembadonderdelen en eigendommen als chloor.

Nadelen:

 • Zoutwaterzwembaden zijn niet chloorvrij;
 • Vereist handmatige bediening;
 • Kan corrosief zijn voor sommige zwembad oppervlakken en apparatuur - zoals ladders, stenen, liners, en pompen.

Een chemisch vrij behandelingstype: UV Zwembad Systeem

UV-sanering is een bijna chemicaliënvrije manier om uw zwembad schoon te maken. Een UV-lamp doodt schadelijke micro-organismen in het zwembadwater terwijl het door een filtratiesysteem stroomt. U wordt dus niet blootgesteld aan UV-licht terwijl het water wordt gereinigd - u hoeft zich dus geen zorgen te maken over de schade die gepaard gaat met blootstelling aan UV-licht.

Een van de voordelen van een zwembadbehandeling met UV-licht is dat het helpt om chloorresistente organismen te doden.

UV-zwembadbehandelingen zijn een onderhoudsarme manier om uw zwembad te reinigen, maar er zijn enkele nadelen die u in overweging moet nemen. Ten eerste is het ontsmettingsproces niet 100 procent vrij van chemicaliën.

Omdat het UV-licht het water steriliseert terwijl het door de filter gaat, zult u nog steeds extra chemicaliën moeten gebruiken om het schoon te houden voor en na het desinfecteren door het licht. Maar uw zwembadwater zal niet zo veel chemicaliën nodig hebben als bij een UV-zwembadbehandeling.

Voordelen:

 • Vermindert het chemicaliënverbruik;
 • Elimineert schadelijke parasieten en ziekteverwekkers;
 • Zuivert het water op een veilige manier buiten het bereik van de zwemmers;
 • Onderhoudsarme optie;
 • "Schone" vorm van ontsmetting.

Nadelen:

 • Heeft chemicaliën nodig om uw zwembad efficiënt schoon te houden;
 • Dient als een aanvulling zwembad ontsmettingsmiddel;
 • UV-lamp moet na 12 maanden worden vervangen;
 • Vernietigt geen verontreinigingen die de helderheid van het water aantasten, zoals algen.

Een ander alternatief: Ozon Generator Zwembad Systeem

Ozon is een gas dat ook bekend staat als geactiveerde zuurstof. Wanneer gebruikt als een zwembad behandeling, een ozon generator wordt aangesloten op uw zwembad circulatiesysteem en steriliseert het zwembadwater als het gaat door een filter. Ozon doodt bacteriën, parasieten en virussen die in uw zwembadwater aanwezig zijn.

Zodra het water weer in uw zwembad is, kan het sporen van ozon bevatten. Maar maak u geen zorgen; deze hoeveelheid is gering en in een veilige concentratie. Vanwege de kleine hoeveelheden ozon in het water, zult u een ander ontsmettingsmiddel nodig hebben om uw zwembad te ontsmetten.

Net als de andere methoden op deze lijst, ozon doet een groot werk te verwijderen verontreinigingen van zwemmers, maar je moet extra chemicaliën om ervoor te zorgen uw zwembad is 100 procent ontsmet.

Voordelen:

 • Veilige methode om het zwembad te zuiveren;
 • Ozon wordt ter plaatse gegenereerd;
 • Doodt parasieten en ziekteverwekkers;
 • Ideaal voor zowel buiten- als binnenzwembaden.

Nadelen:

 • Werkt als een aanvullend desinfectiemiddel;
 • Vereist extra chemicaliën;
 • Kan duur zijn - varieert van $ 1.000 tot $ 3.000;
 • Ozon kan zich ophopen in "afgedekte gebieden" - zoals onder zwembadafdekkingen en zwembadpompen.

Welke zwembadbehandeling is geschikt voor u?

Het is moeilijk te zeggen welke ontsmettingsmethode het beste is voor uw zwembad. Elke behandeling heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bij het bepalen van de juiste behandeling dient u dus rekening te houden met uw budget en uw voorkeuren voor ontsmetting.

Poste un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant leur publication

La boutique iopool

Acheter les essentiels

Prix ​​habituel 229.00 EUR
Prix promo 229.00 EUR
Prix ​​habituel
Prix ​​unitaire
par 
Analysez votre eau avec EcO L'entretien d'une piscine peut être fastidieux. C'est pourquoi notre équipe a décidé de mettre EcO sur le marché. EcO est une sonde intelligente et connectée qui convi...
Voir les options
25% de réduction Épuisé
Prix ​​habituel 49.00 EUR
Prix promo 49.00 EUR
Prix ​​habituel 64.95 EUR
Prix ​​unitaire
par 
Ce kit vous donne accès aux recommandations personnalisées fournies par iopool. Parfait pour débuter la saison estivale de votre piscine. Le colis contient: 1 kg de pH+ 1 kg de pH- 1 kg de chlore ...
Épuisé
Prix ​​habituel 19.95 EUR
Prix promo 19.95 EUR
Prix ​​habituel
Prix ​​unitaire
par 
Pourquoi utiliser des languettes d'analyse manuelle Les languettes d'analyse permettent de tester les différents paramètres de la qualité de votre eau pour fournir à votre piscine les produits d'en...
Prix ​​habituel 99.00 EUR
Prix promo 99.00 EUR
Prix ​​habituel
Prix ​​unitaire
par 
Bloc "Capteur/Batterie" de remplacement pour l'analyseur d’eau intelligent pour contrôler en temps réel l’état de la piscine et les informations météorologiques Batterie intégrée Durée de vie de ...
Prix ​​habituel 3.99 EUR
Prix promo 3.99 EUR
Prix ​​habituel
Prix ​​unitaire
par 
Pourquoi utiliser la cuillère iopool ? Une cuillère blanche résistante pour peser les produits d'entretien iopool facilement. La meilleure façon de peser vos produits lorsque vous utilisez l'applic...
Prix ​​habituel 49.99 EUR
Prix promo 49.99 EUR
Prix ​​habituel
Prix ​​unitaire
par 
Pourquoi utiliser l'enceinte Bluetooth iopool ? Notre haut-parleur Bluetooth vous permet de diffuser votre musique préférée pendant que vous profitez de votre piscine. Imperméable et prêt à l'empl...
Prix ​​habituel 4.99 EUR
Prix promo 4.99 EUR
Prix ​​habituel
Prix ​​unitaire
par 
Le capuchon EcO vous permet de remplacer la partie inférieure de votre sonde EcO si vous avez perdu ou endommagé cette pièce.
Prix ​​habituel 209.00 EUR
Prix promo 209.00 EUR
Prix ​​habituel
Prix ​​unitaire
par 
Faites une bonne affaire Un EcO reconditionné a été réparé et testé. Il bénéficie de la même garantie de 2 ans qu'un analyseur d'eau neuf ! Il s'agit donc d'une option écologique et rentable. Anal...
Épuisé
Prix ​​habituel 112.90 EUR
Prix promo 112.90 EUR
Prix ​​habituel
Prix ​​unitaire
par 
Composition Ce pack contient les produits nécessaires à la désinfection d'une "grande" piscine dont le volume est supérieur à 20m³. Pour vos traitements de fonds au chlore et vos traitements spécif...
Épuisé
Prix ​​habituel 109.94 EUR
Prix promo 109.94 EUR
Prix ​​habituel
Prix ​​unitaire
par 
Composition Ce pack contient les produits nécessaires à la désinfection d'une "grande" piscine dont le volume est supérieur à 20m³. Pour vos traitements de fonds au chlore et vos traitements spécif...