Entdecken Sie unsere Artikel in 1+1 gratis und 2+1 gratis 😱

50€ Rabatt auf Eco + Connect durch Eingabe des Rabattcodes PAPA an der Kasse! 👨‍🍼

9 zwembadtrends die u zullen inspireren!

9 Pool Trends to Level Up Your Home's Appeal
Zwembadtrends wijken af van de traditionele vierkante of boonvorm. U hebt nu vele mogelijkheden om uw zwembad te transformeren. Maar welke zijn de moeite waard? Wij beantwoorden deze vraag en meer.

Alle foto's door Pixnio

Waarom een nieuw zwembadontwerp overwegen?

Een nieuw zwembadontwerp geeft uw buitenruimte een moderne uitstraling. Het dient als de perfecte achtergrond om buren te verwelkomen of uit te nodigen voor een duik.

Betere functionaliteit

Nieuwe ontwerpen bevatten functies die de functie van het zwembad verbeteren. Met slimme functies kunt u bijvoorbeeld de verlichting, de temperatuur en het onderhoud van uw zwembad regelen vanaf uw telefoon. Smart Pool-technologie bewaakt ook de chemische niveaus van uw zwembad en stuurt u waarschuwingen als er een gevaarlijke onbalans is (bezoek onze website voor meer informatie over EcO, Smart Pool Monitor).

Verhoogde veiligheid

Sommige ontwerpen verhogen ook de veiligheid van uw zwembad met automatische hekken en afdekkingen. Speciale onderwaterverlichting maakt het zwembadwater ook 's nachts beter zichtbaar, waardoor het veilig is om 's nachts te zwemmen.

Energie-efficiëntie

Tegenwoordig ligt de nadruk op energie-efficiëntie. De meeste trends bevatten LED-verlichting, die minder energie verbruikt dan traditionele zwembaden. En de modernere zwembaden zijn ook uitgerust met zonneverwarming, waardoor u bespaart op verwarmingskosten en uw ecologische voetafdruk verkleint.


Aanpassing

Door te kiezen voor een nieuw zwembadontwerp kunt u uw buitenruimte aanpassen aan uw levensstijl. Een bar in het zwembad is bijvoorbeeld perfect als u van entertainment houdt. En een waterval is ideaal voor wie op zoek is naar een rustige sfeer of een spa.

9 zwembadtrends

1. Oneindige zwembaden

Infinity pools hebben een of meer wanden die precies overeenkomen met het waterniveau. Ze dateren uit de jaren 1950 en werden populair in de jaren 1990. Tegenwoordig zijn infinity pools een integraal onderdeel van resorts en luxe hotels.


Sommige eigenaren hebben deze prachtige zwembadontwerpen geïntegreerd. Overloopzwembaden worden geprezen om hun esthetische aantrekkingskracht - het water lijkt over de rand van het zwembad te stromen. Infinity pools bieden ook een prachtig uitzicht op het omringende landschap, zoals de bergen of de skyline.

Overweeg een infinity pool om een luxe en moderne touch toe te voegen aan uw buitenruimte.

2. Spa-achtige kenmerken

Waarom naar de spa gaan als u de spa naar u toe kunt halen? Upgrade uw zwembad met functies zoals massagestralen en aromatherapie. Krachtige jets bootsen de spa-ervaring na door bubbels te creëren die pijnlijke spieren verzachten.

U kunt verstuivers voor essentiële oliën toevoegen om de ontspanning te vergroten. Drijvende verstuivers drijven op het wateroppervlak en verspreiden een geurige nevel in de lucht. Maar als je iets discreter wilt, overweeg dan diffusers voor aan de muur, die de geur afgeven via een klein ventilatierooster of een ventilator.

3. Vakantiebestemming thuis

Steeds meer huiseigenaren kiezen ervoor om thuis vakantiebestemmingen na te bootsen en laten zich daarbij inspireren door plaatsen als Bali, de Malediven en Maui.

Als u uw ruimte wilt omtoveren tot een tropisch toevluchtsoord, begin dan met deze creatieve elementen:

  • Groen: Planten zorgen voor een uitnodigende sfeer en geven je het gevoel dat je op een weelderig, jungle-achtig eiland bent.
  • Steen: Natuurlijke elementen zoals steen geven uw ruimte een authentieke uitstraling en zijn bestand tegen slijtage.
  • Vuur: Vuurkorven voegen comfort toe aan uw buitenruimte en zullen gasten aanmoedigen om te blijven hangen nadat de zon is ondergegaan.

4. Zwembadbar

Ooit een drankje willen drinken zonder het zwembad te hoeven verlaten? Nou, met een bar in het zwembad kunt u een verfrissing nemen zonder te stoppen om plezier te maken. U zult deze voorziening zien in veel resorts en hotels, maar hij kan ook worden geïnstalleerd in residentiële zwembaden.Een poolbar biedt niet alleen extra gemak, maar maakt ook het vermaak van de gasten gemakkelijker. Het is een ideale plek voor mensen om elkaar te ontmoeten en te socialiseren. Het voegt ook een niveau van verfijning toe aan uw zwembad.

De kosten van een poolbar hangen af van de grootte en de complexiteit van de bar, maar ze kunnen oplopen tot 30.000 euro. Hoewel de prijs voor sommigen hoog is, is het een investering die de moeite waard is. Een poolbar kan de waarde van uw huis verhogen, vooral als u in een gebied woont waar buitenleefruimtes in trek zijn.


5. Ingebouwde zonnerand

Krijg een warme gloed voordat je gaat zwemmen met de geïntegreerde bruiningsrand. Dit houdt in dat u het ondiepe gedeelte van uw zwembad neemt en een ruimte bouwt om te ontspannen. Met een geïntegreerde bruiningsrand kunt u ook van het water genieten zonder u volledig onder te dompelen. Het is ook de perfecte plek om te spelen met familie en huisdieren die nog niet kunnen zwemmen.

Deze designtrend voor zwembaden is een visueel aantrekkelijke toevoeging aan uw buitenruimte. Er zijn geen grenzen aan de manieren waarop u deze ruimte kunt personaliseren. U kunt ⚠️des fonteinen, onderwatermeubilair, kleine tafels en paraplubakken toevoegen.

⚠️ Het wordt niet aanbevolen voor blootstelling aan de zon tussen 11 en 16 uur.


6. UV waterbehandeling


Deze trend draagt niet noodzakelijk bij tot de esthetiek van uw zwembad, maar verbetert wel het gevoel van uw zwembad.

Ultraviolet licht reinigt uw zwembad zonder chemicaliën. Omdat het licht het meeste desinfectiewerk doet, hoeft u minder chemicaliën te gebruiken.

In feite is het water na UV-desinfectie schoon genoeg om te drinken (hoewel we dat niet zouden aanraden) 😉.

Hoewel het UV-licht het meeste werk doet, is het geen 100% chemicaliënvrij systeem. Je zult nog steeds chloor moeten gebruiken om bacteriën weg te houden.

Meer informatie hier.7. Verbeterde zwembadverlichting

Verlichting is een kleine verandering, maar het kan een enorm verschil maken voor de sfeer van uw zwembad. Tegenwoordig heb je meer opties die verder gaan dan de typische onderwaterzwembadverlichting. Nieuwe trends op het gebied van zwembaddesign omvatten LED's die helderdere displays en veranderende kleuren bieden.

Source: Pixnio

Maar u kunt verder gaan dan verlichting in het zwembad, hier zijn enkele ideeën:


Markeer specifieke zwembadkenmerken, zoals watervallen, fonteinen of landschapsarchitectuur.
Creëer een uitnodigende sfeer met warme verlichting of creëer een leuke sfeer met gekleurde verlichting.
Verlicht de rand van het zwembad door verlichting aan te brengen op het dek of terras.
Vestig de aandacht op groen, fonteinen en standbeelden met focusverlichting.
8. Gekleurd water
Je wist vast niet dat je de kleur van je zwembadwater kon veranderen. Pas je water aan tot elke gewenste kleur blauw met zwembadkleurstoffen en pigmenten.

U kunt kleurstof in poeder of vloeibare vorm kopen en het rechtstreeks in uw zwembad gieten. Wij raden dit echter af om de kwaliteit van uw water niet te verslechteren. Geef uw water kleur door bijvoorbeeld gekleurde binnenverlichting te gebruiken.


9. watervallen


Maak van je gewone tuin een oase met een waterval. Het is de perfecte manier om direct een serene omgeving te creëren, en het versterkt de ontspanningsfactor. Een waterval maakt niet alleen indruk op andere zwemmers, maar ook op huizenkopers. Watervallen kunnen de waarde vanhet onroerend goed verhogen en het aantrekkelijker maken.


Een ander bijkomend voordeel van watervallen is een betere luchtkwaliteit. Een weinig bekend feit over watervallen is dat ze negatieve ionen produceren, die allergenen en pollen in de lucht helpen neutraliseren.

 

Maak indruk met deze trends in zwembaddesign


De manieren om uw zwembadervaring te verfijnen zijn eindeloos. Wees niet bang om buiten uw comfortzone te treden en te spelen met een of meer van de trends die we vandaag hebben genoemd.

Opmerkingen of nieuwe ideeën over dit onderwerp? Klik gerust op de commentaarsectie!

Einen Kommentar posten

Bitte beachten Sie, Kommentare müssen genehmigt werden, bevor sie veröffentlicht werden

iopool-Laden

Das Wesentliche einkaufen

Regulärer Preis 249.00 EUR
Verkaufspreis 249.00 EUR
Regulärer Preis
Stückpreis
pro 
Analysieren Sie Ihr Pool- und Spa-Wasser mit EcO Haben Sie genug von der lästigen Wartung Ihres Pools oder Spas? Begrüßen Sie EcO - Ihr neues intelligentes, vernetztes Pool-Analysegerät, das Ihr...
25% aus
Regulärer Preis 49.00 EUR
Verkaufspreis 49.00 EUR
Regulärer Preis 64.95 EUR
Stückpreis
pro 
Warum Test-Kit-Paket? Mit diesem Kit erhalten Sie Zugang zu den personalisierten Empfehlungen von iopool. Perfekt für den Start in die Sommersaison mit Ihrem Pool. Das Paket beinhaltet Unbegrenzte...
Regulärer Preis 99.00 EUR
Verkaufspreis 99.00 EUR
Regulärer Preis
Stückpreis
pro 
Warum sollten Sie unser Ersatzmodul verwenden? Unser Modul ist umweltfreundlicher und kostengünstiger und ermöglicht es Ihnen, die Lebensdauer Ihrer Sonde zu verlängern. Vorteile Ersatz-"Sensor/Ba...
Regulärer Preis 1.99 EUR
Verkaufspreis 1.99 EUR
Regulärer Preis
Stückpreis
pro 
Warum den iopool-Löffel verwenden? Ein widerstandsfähiger weißer Löffel für die einfache Dosierung von iopool Chemikalien. Die beste Art, Ihr Produkt zu dosieren, wenn Sie die iopool-App verwenden....
Regulärer Preis 49.99 EUR
Verkaufspreis 49.99 EUR
Regulärer Preis
Stückpreis
pro 
Warum ein iopool Bluetooth-Lautsprecher? Mit unserem Bluetooth-Lautsprecher können Sie Ihre Lieblingsmusik streamen, während Sie Ihren Pool genießen. Wasserdicht und sofort einsatzbereit. Vorteile ...
Regulärer Preis 4.99 EUR
Verkaufspreis 4.99 EUR
Regulärer Preis
Stückpreis
pro 
Warum die EcO-Ersatzkappe verwenden? Mit der EcO-Ersatzkappe können Sie den unteren Teil Ihrer EcO-Sonde ersetzen, wenn Sie dieses Teil verloren oder beschädigt haben.
Regulärer Preis 209.00 EUR
Verkaufspreis 209.00 EUR
Regulärer Preis
Stückpreis
pro 
Ökologie ohne Kompromisse: Wählen Sie EcO Refurbished! Entscheiden Sie sich für eine umweltfreundliche und kostengünstige Alternative mit unserer überholten Version von EcO! Genießen Sie die gleic...
10% aus
Regulärer Preis 98.95 EUR
Verkaufspreis 98.95 EUR
Regulärer Preis 109.94 EUR
Stückpreis
pro 
Warum unser Desinfektions-XL-Paket verwenden? Diese Packung enthält die notwendigen Produkte für die Desinfektion eines "kleinen" Schwimmbeckens mit einem Volumen von weniger als 20 m³. Es ist idea...
10% aus
Regulärer Preis 125.73 EUR
Verkaufspreis 125.73 EUR
Regulärer Preis 139.70 EUR
Stückpreis
pro 
Warum unser Desinfektions-XL-Paket verwenden? Diese Packung enthält die notwendigen Produkte für die Desinfektion eines "kleinen" Schwimmbeckens mit einem Volumen von weniger als 20 m³. Es ist idea...
Regulärer Preis 34.99 EUR
Verkaufspreis 34.99 EUR
Regulärer Preis
Stückpreis
pro 
Warum sollten Sie unsere aufblasbare Led-Lampe verwenden? Unser schwimmendes Licht ist perfekt für die Beleuchtung Ihres Pools bei Nacht. Mit der LED-Beleuchtung können Sie die Farben wählen, die S...